Al in oktober 2020 publiceerde de World Business Council for Sustainable Development (WBSCD) een artikel waarin zij pleitte voor het invoeren van vergaande maatregelen om de wereld te behoeden voor een klimaatramp van apocalyptische proporties.
De WBCSD pretendeert met haar boodschap dat de vermeende opwarming van het klimaat door mensen wordt veroorzaakt en om de opwarming tegen te gaan, moet het gedrag van mensen dus veranderen. Maar wat is deze WBCSD eigenlijk voor een organisatie en wiens belangen dient zij?
Samenwerkingsverband grote industriëlen
De WBCSD werd in 1995 opgericht en is een internationaal samenwerkingsverband van bedrijven dat zich in zou zetten voor duurzame ontwikkeling. De WBCSD claimt bedrijven te helpen bij het bevorderen van een duurzame samenleving door middel van het ontwikkelen en delen van kennis en het ontwerpen van oplossingen voor duurzaamheid.
De WBCSD heeft momenteel meer dan 200 leden uit diverse sectoren van de economie, zoals productie, accountancy, Bigtech, voeding etcetera. Leden zijn onder andere grote multinationals, zoals Unilever, IBM, Dupont, 3M, Apple, Bloomberg, Chevron, Acer, BP, Canon, Ernst & Young, Fuyitsu, Google, IBM, IKEA, Kellogg’s, KPMG, Procter & Gamble, Shell, SAP, PWC, BMW, Nestlé enzovoort. De leden van de WBCSD komen uit alle sectoren van de economie, waaronder de energie-, landbouw- en transportsector.
De WBCSD werkt samen met overheden, ngo’s en andere belanghebbenden om te zorgen voor een integrale aanpak van duurzaamheid. Ze zegt zich te concentreren op 7 urgente uitdagingen: voedsel, bossen, water, oceaan, steden, energie en klimaat.
Uitvoerder 17 Sustainable Development Goals
Deze organisatie beschikt over maar liefst meer dan 1.700 medewerkers in 12 internationale kantoren, die samenwerken met partners in meer dan 50 landen om de planeet op een duurzamer pad te brengen en een duurzame samenleving te realiseren voor iedereen. De WBCSD zetelt, net als het WEF, in Zwitserland en heeft ook een kantoor in Amsterdam.
Ze is een actief uitvoerder en promotor van de 17 Sustainable Development Goals. Eerder wijdden wij al een artikel aan de interpretatie van de eerste 12 van deze doelstellingen en het is duidelijk dat deze de volgende doelen dienen:
- De verdere verarming van iedereen die geen onderdeel is van de ‘1%’-elite van deze wereld.
- Vergaande verrijking van deze zelfde ‘1%’.
- Een volledig verlies van vrijheid en de invoering van een digitaal surveillancesysteem waarbij CBDC’s, digitale identiteit en surveillance instrumenten zoals gezichtsherkenning en scanners al uw data verzamelen en uw gedrag reguleren. Dit zal mede worden gefaciliteerd door een sociaal kredietsysteem waarbij u wordt uitgeschakeld als u niet voldoet aan de wensen van de overheid.
Vision 2050
De WBCSD huldigt zeer alarmerende opvattingen over onze wereld, maar in het jaar 2050 wil zij deze problemen de wereld uit hebben geholpen:
Waar liggen de belangen?
Het simpele feit dat 200 van de grootste ondernemingen van deze wereld actief lid zijn van deze organisatie geeft meteen aan waar de belangen liggen. Bedrijven zijn geen filantropische instellingen en hebben maar één doel. Het genereren van zoveel mogelijk winst voor de aandeelhouders. Dit wordt vervolgens verpakt met een ‘SDG-saus’, waardoor mensen op een dwaalspoor worden gebracht.
In de video zie je wat er wordt voorgesteld door deze organisatie:
- Het zoveel mogelijk inperken van autogebruik (lockdowns)
- Uitbannen van consumptie van rood vlees
- Opleggen van extreme energiebesparende maatregelen
- Het stoppen met boren naar fossiele brandstoffen
Desastreuze maatregelen
Al deze maatregelen zullen een desastreus effect hebben op onze economie en onze welvaart en onvermijdelijk leiden tot een humanitaire ramp. Recent hebben we de eerste schade gezien die in Sri Lanka werd aangericht doordat de boeren nog maar zeer beperkt gebruik mochten maken van kunstmest. De voedselproductie stortte vervolgens in en de bevolking leed honger met een massale volksopstand tot gevolg.
Sri Lanka had een ESG-score van 98,3 (!) op een schaal van honderd, maar had door deze score geen voedsel meer voor haar burgers. Ook in Nederland zien we (stikstof)maatregelen die de regering volledige controle geeft over de voedselproductie en daarmee de afhankelijkheid van de bevolking vergaande bevordert.
Vanzelfsprekend zullen de directieleden van deze organisatie, net als de CEO’s van haar leden zich weinig aantrekken van deze beperkingen…..
Van corona lockdown naar klimaat lockdown
Tot slot nog een video over lockdowns waarin Marc Morano, publicist en directeur van de met een award beloonde organisatie ClimateDepot.com uitlegt dat de corona lockdowns zijn gebruikt als window of opportunity (Claus Schwab, WEF-baas, The Great Reset) om ons te laten wennen aan klimaat lockdowns.